Žiri

ZIRI_Biljana TutorovBILJANA TUTOROV je diplomirala arheologiju i istoriju umjetnosti u Belgiji, na katedri za vizantologiju Katoličkog univerziteta u Luvenu, 1995. godine. Radila je kao istraživač na Institutu za orijentalne nauke, Univerzitet u Luvenu. Odslušala je postdiplomske studije iz Antropološkog filma na Ecole Pratique des Hautes Etudes u Parizu, 1997/98. Više godina pohađala je kurs Jeana Roucha iz Etnografskog filma i Filmsku estetiku kod Alaina Bergale na Univerzitetu Paris 3 – Nouvelle Sorbonne. Studirala je pozorišnu umjetnost i glumu na Ecole Internationale de Thêatre Jacque Lecoq u Parizu. 2006. je bila na rezidenciji za dokumentarni film u Maison du Doc u Lussasu (Francuska). Od 2002. sarađuje s Darkom Rundekom i Cargo Orkestrom čiji je stalni član kao video umjetnica. S Cargom istražuje muzikalnost slike i kinematografsku dimenziju muzike. Autorka je brojnih video instalacija, kratkih i dugometražnih, igranih i dokumentarnih filmova, video radova i performansa. Radila kao asistentkinja Želimira Žilnika. Urednica je Akademskog programa Cinemacity festivala 2012. Selektorka je Regionalno i Kros-medijskog programa Filmskog festivala Slobodna Zona od 2014.

Biljana je članica DOKSRBIJA, European Documentary Network (EDN), European Women Audiovisual Network (EWA) i EURODOC programa.

Osnivačica je nezavisne producentske kuće WAKE UP Films. Osnovna djelatnost je proizvodnja autorskih dokumentarnih, animiranih i igranih filmova..

MORANA KOMLJENOVIĆ rediteljka je i kreativna producentkinja, a trenutno je angažovana kao voditeljka nabavke i razvoja te producentica u Taskovski films iz Londona i u produkcijskoj kući Fade In iz Zagreba. U 20 godina profesionalne karijere u filmu, produkciji i distribuciji, producirala je filmove koji su bili na festivalima širom svijeta – Bolesno Hrvoja Mabića, Gangster te voli Nebojše Slijepčevića, Ko da to nisi ti Ivana Sikavice i druge. Režirala je nekoliko eksperimentalnih i kratkometražnih dokumentarnih filmova, a njen debitantski dokumentarni film Naked Soul prikazan je 2001. na Sundance Film Festivalu u sklopu programa Generation Y. Na festivalu UnderhillFest prikazan je njen dugometražni debitantski film Bosanoga (sasvim slučajna smrt). Članica je Hrvatskog udruženja producenata i Hrvatskog društva filmskih djelatnika. Živi i radi u Londonu i Zagrebu.

Pavle SimonovicPAVLE SIMONOVIĆ (1987, Podgorica) diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, na studijskom programu za Filmsku i televizijsku režiju. Kao asistent režije radio je na brojnim projektima, među kojima se ističu: Posljednje poglavlje (r: Nemanja Bečanović, 2011), Sve to (r: Branislav Milatović, 2012), Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa (r: Nikola Vukčević, 2014), Zakloni (r: Ivan Salatić, 2014), Život je truba (r: Antonio Nuić, 2015), Gorčilo (r: Milan Karadžić, 2015), Biserna obala (r: Dušan Kasalica, 2015). Reditelj je nekoliko kratkometražnih i dokumentarnih filmova i promotivnih spotova. 2015. godine režirao je svoj debitantski dugometražni igrani film Ispod mosta, među stijenama.