Srbija, Hrvatska/ 2016/ 75’

REDITELJ: Mladen Kovačević

PRODUKCIJA: Horopter, Restart

FESTIVALI I NAGRADE: Beldocs 2016 – najbolji film, najbolja kamera, Visions du Réel 2016, Sarajevo Film Festival 2016, Međunarodni festival dokumentarnog filma DOKUDOC 2016, Filmski festival u Pančevu 2016, Međunarodni festival kreativnog dokumentarnog filma MakeDox 2016, Cinema City 2016.

Već kao desetogodišnja djevojčica, Brankica je postala glavna atrakcija na vašarima širom bivše velike Jugoslavije, princeza na zidu smrti. Uz stariju braću, legendarne akrobate, vozila je motor paralelno sa zemljom, po zidu šest metara širokog drvenog bureta. Danas ima 43 godine, šestoro unučadi i još uvijek izvodi iste zastrašujuće akrobacije. Braća odavno nisu pored nje, ona je jedina ostala, zarobljena između melanholičnih sjećanja i klaustrofobične egzistencije na posljednjem zidu smrti.

Mladen Kovačević je reditelj i producent. Poslije studija filmske režije u Beogradu, Londonu i Cape Townu, odlučio je da se u potpunosti posvetiti dokumentarnom filmu. U samo par godina režirao je nekoliko dokumentaraca, od kojih je najzapaženiji njegov debitantski film Unplugged, koji je premijerno prikazan na festivalu Visions du Réel u Švajcarskoj. Osvojio je nekoliko nagrada, među kojima i nagradu za najbolji srpski dokumentarni film 2013. godine na festivalu Beldocs.