Belgija, Izrael/2015/70’

REŽIJA: Sylvain Biegeleisen

PRODUKCIJA: Zen Productions, Take Five

FESTIVALI I NAGRADE: Docaviv 2015 – najbolji izraelski film, najbolji redatelj, Docville 2015 – najbolji belgijski dokumentarni film, IDFA 2014, DOK.fest Munich 2015, Visions du Réel 2015

U suton života optimistično je filmsko putovanje o životu 94-godišnje majke koja se suočava sa starošću i njenog sina, reditelja ovoga filma. Kada su doktori najavili da joj preostaje svega nekoliko sedmica života, svi su se došli oprostiti. Ona je, međutim, odlučila da živi još dvije godine. Njen sin dobio je tako nevjerojatnu priliku da snimi film o životu, pun humora i emocija, koji pruža nadu milijardama ljudi koji se suočavaju sa starošću.

Sylvain Biegeleisen reditelj je, producent, fotograf i muzičar. Režirao je eksperimentalni dokumentarac Naked Feelings. Producirao je brojne filmove, uključujući i Machboim (Hide and Seek), za koji je osvojio Nagradu Wolgin za najbolji dokumentarni film. Osnivač je i glavni direktor Nevladine organizacije Lahav za unapređenje vrijednosti u (izraelskom) društvu. Njegov film The Last Card osvojio je nagradu za najbolji evropski film na dodjeli nagrada evropskog nezavisnog filma Grand off u Varšavi 2008. godine.