Srbija, Francuska/2016/80’

REŽIJA: Ognjen Glavonić

PRODUKCIJA:Non-Aligned Films

FESTIVALI I NAGRADE: Međunarodni filmski festival u Berlinu 2016, Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs 2016 – najbolja montaža, Festival dei Popoli 2016 – najbolji dugometražni film

Eksperimentalno-dokumentarni triler Dubina dva pokušava da ispriča priču koja je do danas zbog statusa javne tajne ostala neispričana. Radi se o masovnoj grobnici u predgrađu Beograda koja svjedoči sedamnaest godina starim zločinima, a usprkos svom vrlo centralnom položaju, ipak ne govori ništa. Meditativnim i hipnotizirajućim slikama, ali i ličnim svjedočanstvima subjekata, reditelj Ognjen Glavonić utiče na gledaočevu mogućnost da sam sastavi priču i daje glas onima koji ga dotad nisu imali.

Ognjen Glavonić, rođen 1985. godine u Jugoslaviji, diplomirao je filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njegovi kratkometražni filmovi prikazivani su na više od pedeset međunarodnih festivala. Njegov srednjometražni film Živan pravi funk festival (2014) premijerno je prikazan na festivalu Cinéma du Réel u Parizu, a zatim na više od četrdeset međunarodnih festivala, uključujući Međunarodni filmski festival u Rotterdamu, festival IndieLisboa, CPH:DOX i Festival dei Popoli. Dubina dva njegov je prvi dugometražni dokumentarni film. Direktor je i suosnivač Pančevo Film Festivala.